ΒΡΩΜΗ

ΒΡΩΜΗ

Χάρη στην πλούσια διατροφική της αξία η Βρώμη βοηθάει:

Στη μείωση της χοληστερόλης

Στη μείωση του υψηλού σακχάρου του αίματος

Στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος λόγω περιεκτικότητας σε σελήνιο και βιταμίνη Ε

Στην παροχή καλή πηγή πρωτεΐνης

Στη βελτίωση της πέψης, βελτιώνοντας την κινητικότητα του εντέρου

Στη μείωση του κίνδυνου εμφάνισης καρκίνου, διότι είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες και βιταμίνη E

Στη μείωση του κινδύνου οστεοπόρωσης

Στη μείωση του στρες

Στην παροχή καλής πηγής ενέργειας, λόγω περιεκτικότητα της βρώμης σε υδατάνθρακες

Στον έλεγχο του βάρους, ενισχύοντας την ικανοποίηση της όρεξης και του αισθήματος κορεσμού

Τρόποι κατανάλωσης

Μπορεί να καταναλωθεί όχι μόνο στο πρωινό γεύμα, αλλά και σαν ελαφρύ βραδινό, ή σαν ενδιάμεσο σνακ, σε ποικιλία συνδυασμών π.χ. με γάλα ή γιαούρτι όπου μπορείτε επίσης να προσθέσετε μέλι, κανέλα, ξηρούς καρπούς, φρούτα ή σταφίδες, βραστό με γάλα ή νερό σαν κρέμα, στην παρασκευή μπισκότων ή ψωμιού σαν επιπλέον συστατικό, και μπιφτεκιών αντί για ψωμί ή φρυγανιά.

Θρεπτική αξία ξηρών καρπών

ΚΡΑΝΜΠΕΡΙ

Tα κράνμπερι και μερικά άλλα φρούτα, όπως οι φράουλες και

ΒΡΩΜΗ

Χάρη στην πλούσια διατροφική της αξία η Βρώμη βοηθάει: Στη

ΚΑΡΥΔΟΨΙΧΑ

Τα καρύδια εμφανίστηκαν αρχικά μάλλον κάπου στην κεντρική Ασία. Ήταν