ΚΑΣΙΟΥΣ

ΚΑΣΙΟΥΣ
Τα κάσιους ανακαλύφτηκαν το 16ο αιώνα από τους Πορτογάλους στη Βραζιλία και από εκεί διαδόθηκαν στον υπόλοιπο κόσμο. Στην ελληνική αγορά τα βρίσκουμε όλο το χρόνο, εισαγόμενα από την Ινδία και το Βιετνάμ. Εισάγονται κατά κανόνα ωμά (και το χρώμα τους είναι άσπρο), τηγανίζονται (ή ψήνονται) και αλατίζονται και το χρώμα τους γίνεται χρυσό. Τα καλύτερα: Είναι τα τηγανισμένα και τα ολόκληρα (όχι σπασμένα). Διατροφική αξία: Πλούσια σε πρωτεΐνες, περιέχουν κορεσμένα λιπαρά (που αυξάνουν τη χοληστερίνη όταν τα τρώμε σε μεγάλες ποσότητες).

Θρεπτική αξία ξηρών καρπών

ΚΡΑΝΜΠΕΡΙ

Tα κράνμπερι και μερικά άλλα φρούτα, όπως οι φράουλες και

ΒΡΩΜΗ

Χάρη στην πλούσια διατροφική της αξία η Βρώμη βοηθάει: Στη

ΚΑΡΥΔΟΨΙΧΑ

Τα καρύδια εμφανίστηκαν αρχικά μάλλον κάπου στην κεντρική Ασία. Ήταν