ΚΑΡΥΔΙΑ ΠΕΚΑΝ

ΚΑΡΥΔΙΑ ΠΕΚΑΝ

Έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες, που συνεισφέρουν στην υγεία της καρδιάς, ενισχύουν την άμυνα του οργανισμού και καταπολεμούν ορισμένες ασθένειες.

Περιέχουν διάφορες ποικιλίες της βιταμίνης Ε, που είναι ισχυρό αντιοξειδωτικό.

Η κατανάλωσή τους βοηθάει στη ρύθμιση της «κακής» χοληστερόλης και καταπολεμά την φλεγμονή των τοιχωμάτων των αρτηριών. Οι ερευνητές αναφέρουν ότι η διατροφή που περιλαμβάνει καθημερινή κατανάλωση αυτών των ξηρών καρπών, μπορεί να μειώσει τα επίπεδα χοληστερόλης έως 12%.

Αποτελούν μία από τις καλύτερες πηγές ω-3 λιπαρών οξέων στη φύση. Μια χούφτα καθαρισμένα καρύδια, περιέχουν 2,5 γρ. ω-3 λιπαρών οξέων.

Επιπλέον βελτιώνουν τη λειτουργία των ενδοθηλίων των αγγείων.

Τα Πεκάν έχουν ιδιαίτερη γεύση με ωραίο χαρακτηριστικό άρωμα. Μια χούφτα (30γρ) δίνουν 195 θερμίδες.]

Θρεπτική αξία ξηρών καρπών

ΚΡΑΝΜΠΕΡΙ

Tα κράνμπερι και μερικά άλλα φρούτα, όπως οι φράουλες και

ΒΡΩΜΗ

Χάρη στην πλούσια διατροφική της αξία η Βρώμη βοηθάει: Στη

ΚΑΡΥΔΟΨΙΧΑ

Τα καρύδια εμφανίστηκαν αρχικά μάλλον κάπου στην κεντρική Ασία. Ήταν